Preskoči na glavni sadržaj

Žuti mjesec osvojio Grand Prix na festivalu u Grčkoj

Kratkometražni igrani film Žuti mjesec Zvonimira Jurića, segment iz omnibusa Zagrebačke priče, osvojio je glavnu nagradu na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Drami, u Grčkoj. Ovo je četvrta važna nagrada koja je Žutom mjesecu pripala nakon premijere u natjecateljskom programu 60. Berlinalea u veljači 2010.

Film je ove godine osvojio nagradu Srce Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu, a na Vukovar Film Festivalu proglašen je najboljim kratkim filmom. Na portugalskom festivalu Festroia održanom u lipnju, osvojio je nagradu Mário Ventura za najbolji scenarij. Minimalistička gluma Lane Barić donijela je glumici i filmu nagradu Breza za najboljeg debitanta na Festivalu igranog filma u Puli prošle godine.

Festival u Drami održao se od 21. do 26. rujna 2010.

Žuti mjesec nastao je u produkciji Propeler Filma, a omnibus Zagrebačke priče odnedavno se nalazi na domaćem video tržištu u izdanju Continental filma.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.