Preskoči na glavni sadržaj

Žuti mjesec, Miramare i Besa na festivalu u Trstu

U četvrtak, 20. siječnja 2011., počinje 22. međunarodni filmski festival u Trstu (Alpe Adria Cinema) u sklopu kojeg će biti prikazana i dva hrvatska kratkometražna filma, igrani film Žuti mjesec (2010.) Zvonimira Jurića i animirani film Miramare (2010.) Michaele Müller. U službenoj selekciji dugometražnih igranih filmova bit će prikazana i hrvatska manjinska koprodukcija Besa (2010.), srpskog redatelja Srđana Karanovića.

Također, u sklopu ovogodišnjeg festivala, od 19. do 21. siječnja, održava se koprodukcijski susret When East Meets West s ciljem poticanja suradnje između istočnoeuropskih zemalja, pojedinih zemalja zapadne Europe (ove godine u fokusu je Francuska) i zemlje domaćina Italije. Mnogobrojni producenti, predstavnici filmskih centara i fondova, distributeri i ostali eksperti s područja audiovizualnih djelatnosti sudjelovat će u sklopu susreta. Od hrvatskih institucija sudjelovat će HAVC i HRT.

When East Meets West organizirali su Audiovizualni fond Friuli Venezia Giulia i Međunarodni filmski festival u Trstu u suradnji sa EAVE, Antenna Media Torino, Media Deski Italia te pod pokroviteljstvom Eurimagesa.

Međunarodni filmski festival u Trstu vodeći je talijanski festival posvećen filmovima srednje i jugoistočne Europe. Ovogodišnje izdanje traje do 26. siječnja 2011. 

Naslovne fotografije: prizor iz filma Miramare i Žuti mjesec

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.