Preskoči na glavni sadržaj

Životinjsko carstvo Igora Šeregija na međunarodnim festivalima

Večeras u 20 sati na festivalu 20 Min/Max u njemačkom Ingolstadtu bit će prikazan kratkometražni igrani film Životinjsko carstvo scenarista i redatelja Igora Šeregija.

Nakon premijere na Danima hrvatskog filma 2012., film je osvojio nagradu za najbolji kratkometražni film prošlogodišnjeg izdanja Festivala mediteranskog filma u Splitu, a sudjelovao je i na Tabor Film Festivalu te na Festivalu igranog filma u Puli, Filmskom festivalu u Cottbusu, Istanbulu (Film@9 Film Festival), a prikazan je i na studentskoj reviji Akademije dramske umjetnosti FRKA 2013., gdje je Igor Šeregi dobio posebno priznanje žirija za režiju, a Ivan Kelava za produkciju.

Nakon Ingolstadta, film će sudjelovati u međunarodnoj konkurenciji River Film Festivala, koji se održava od 28. svibnja do 9. lipnja u Padovi. Deseti festival Životinjskog carstva bit će Short Shorts Film Festival u Tokiju gdje će film biti prikazan u sklopu programa kratkometražnih filmova iz Hrvatske.

Podsjetimo, Životinjsko carstvo je kratkometražna humorna drama čija se radnja odvija u malome selu. Glavni likovi su mu mali Martin i njegov otac. Izgubio je kontakt s majkom, za koju nije siguran je li odselila u Australiju ili je poginula tijekom rata. Martin također skuplja sličice albuma Životinjsko carstvo, a jedina koja mu nedostaje je sličica klokana.

Životinjsko carstvo nastalo je u produkciji Grupe sedam i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Producent filma je Ivan Kelava, a u glavnim ulogama su Daren i Swen Grgičević te Ozren Grabarić. Scenarist i redatelj Igor Šeregi uskoro počinje snimanje svog idućeg kratkometražnog filma u Splitu, u produkciji Akademije dramske umjetnosti.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.