Preskoči na glavni sadržaj

Život s Hermanom H. Rottom nagrađen na GLAS Festivalu animacije

Manjinska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom Chintis Lundgren osvojio je nagradu za najbolji narativni film na GLAS Festivalu animacije, koji se održao od 3. do 6. ožujka u Berkeleyju u Kaliforniji.

Život s Hermanom H. Rottom kratkometražni je film o štakoru koji živi sam u neurednom stanu. No jednoga dana jedna mala mačka iz visokog društva vidjet će pijanog Hermana kako se vraća iz kafića, pomisliti kako je šarmantan i useliti se u njegov stan. Film je nastao u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios. Režiju i animaciju potpisuje Chintis Lungren, scenarij Draško Ivezić i Chintis Lundgren, a zvuk Henrik Malmgren

GLAS Festival animacije novi je američki filmski festival koji je u svom prvom izdanju prikazao 65 filmova u natjecateljskim programima. Uz nagrađeni film Chintis Lundgren, prikazana su još tri hrvatska naslova: Tu tamo Alexandera Stewarta, Arkadijska febra Tee Stražičić i Vučje igre Jelene Oroz.

Više informacija o festivalu potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.