Preskoči na glavni sadržaj

Život s Hermanom H. Rottom i Vučje igre u konkurenciji Annecyja

Film Život s Hermanom H. Rottom autorice Chintis Lungren iz Estonije, nastao u koprodukciji studija Adriatic Animation iz Pule, primljen je u službenu konkurenciju kratkometražnih filmova Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju. Uz ovaj, u konkurenciju diplomskih filmova ušao je i film Vučje igre redateljice Jelene Oroz. 

Život s Hermanom H. Rottom nastao je u produkciji estonskog Chintis Lungreni Animatsioonstuudia te koprodukciji studija Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios. Režiju potpisuje Chintis Lungren, scenarij Draško Ivezić i Chintis Lundgren, animaciju Chintis Lundgren, a zvuk Henrik Malmgren. Život s Hermanom H. Rottom kratkometražni je film nastao tehnikom crtanja na papiru, a Herman H. Rott je zapravo štakor koji živi sam u svom neurednom stanu. Jednog dana mala mačka iz visokog društva vidi pijanog Hermana kako se vraća iz kafića, pomisli kako je šarmantan i odluči se useliti u stan zajedno s njim. 

Drugi hrvatski film na Annecyju, koji je ušao u konkurenciju diplomskih filmova, je film Vučje igre redateljice Jelene Oroz. Nastao je kao diplomski rad na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (ALU), a govori o tri mala vuka koji zajedno provode kasno poslijepodne. Jelena Oroz, uz režiju, potpisuje scenarij, grafiku, animaciju, glazbu i montažu dok je za zvuk bio zadužen Natko Stipaničev

Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju održava se od 15. do 20. lipnja, a ove je godine primio više od 2.600 prijava iz cijeloga svijeta. U službenu konkurenciju ušlo je više od 200 filmova, a više informacija o programu i samom festivalu dostupno je na njegovim službenim stranicama.

Naslovne fotografije: scene iz filmova Život s Hermanom H. Rottom i Vučje igre

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.