Preskoči na glavni sadržaj

ZFF: Otvorene prijave za dječju radionicu videoigara 

Mlade generacije i ove će godine na ZFF-u imati priliku savladati osnove izrade videoigara. Na kreativnoj radionici programiranja Moja prva videoigra, organiziranoj u suradnji s HUB-om 385, djeci između 7 i 12 godina nastojat će se približiti ova vještina i naučiti ih kako nastaju videoigre.

U podučavanju se koristi jednostavan softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu učenja programiranja, MIT Scratch. Riječ je o tehnici namijenjenoj djeci i početnicima, a razvijena je na sveučilištu MIT. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru.

Radionicu će voditi Nika Tilić, koja je na FER-u diplomirala 2016. Tijekom studija aktivno je sudjelovala u radu udruge Programerko, za koju je osmislila i vodila radionice programiranja namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja, s naglaskom na programiranju i matematici, te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti ove vještine. U sklopu promocije dječjih filmova, 2017. godine osmislila je i vodila Kokov tajni klub detektiva, projekt koji je putem radionica programiranja i kriptografije nastojao djeci približiti STEM discipline.

Radionica Moja prva videoigra održat će se u dva termina, u subotu 4. studenoga i nedjelju 5. studenoga, u periodu od 10 do 13 sati, u prostorijama HUB-a 385 (Petračićeva 6).

Za prijavu je potrebno javiti se e-mailom na infoindustry@zagrebfilmfestival.com (navesti ime i prezime, dob, kontakt broj roditelja i termin radionice za koju se prijavljujete).

Radionica je namijenjena djeci od 7 do 12 godina. Svi sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.