Preskoči na glavni sadržaj

Ženska recentna domaća animacija uz razgovor s autoricama

U srijedu, 28. ožujka s početkom u 19 h u maloj dvorani kina Tuškanac održat će se novo izdanje Večeri animacije koje je ovaj puta posvećeno  ženskoj animaciji u Hrvatskoj. 

Na programu su: Aktivacije Martine Ukić, Dota Petre Zlonoge, Mutne vode Ane-Marije Vidaković, A i majmuni umiru Anje Sušanj, Sanjala si Ane Kolege, Jače od tebe Petre Balekić, Petrova šuma Martine Meštrović te Crvenkapica, još jedna Ane Horvat.

Nakon projekcije koja traje 45 minuta s autoricama će se razgovarati o procesu nastanka ovih kratkih animiranih filmova. Saznat ćemo koji su aspekti produkcije animiranog filma najteži, koji najljepši, što im zadaje probleme, a što ih veseli u radu te kojim se projektima trenutno bave. Bit će ovo idealna prilika za sve koje zanima kako nastaje animirani film da dođu i to osobno pitaju animatorice.

Program organizira ASIFA Hrvatske uz podršku Hrvatskog filmskog saveza, kina Tuškanac, producenata, autora i Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

Naslovne fotografije: prizori iz filmova Aktivacije; Mutne vode; A i majmuni umiru; Sanjala si; Jače od tebe; Petrova šuma; Crvenkapica, još jedna.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.