Preskoči na glavni sadržaj

Zbornici Sonje Tarokić na Torino Film Labu dodijeljeno 40.000 eura

Torino Film Lab podupire prve i druge filmove mladih redatelja, a ove godine produkcijsku potporu dobila je Sonja Tarokić za svoj prvi dugometražni igrani film Zbornica. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić.

Torino Film Lab Meeting održao se od 23. do 25. studenog u sklopu Torino Film Festivala i okupio je više od 300 filmaša iz cijelog svijeta. Predstavljeno je devet projekata u završnim fazama razvoja. 

Svake godine međunarodni žiri dodjeljuje produkcijske nagrade čija je svrha potpora završavanju filma. Novčana nagrada od 40.000 eura dodjeljuje se nakon ocjenjivanja scenarija, budžeta, financijskog i produkcijskog plana i javnog prezentiranja projekta. Žiri se također osobno sastaje s redateljem i producentom filma. 

Žiri se mijenja svake godine, a ovogodišnji članovi bili su Alberto Barbera (Italija), umjetnički direktor Filmskog festivala u Veneciji; Moina Chokri (Kanada), glumica i redateljica; Hanaa Issa (Libanon/Kanada), direktorica za strategiju i razvoj Filmskog institura u Dohi; Oscar Ruiz (Kolumbija) te redatelj i producent Jožko Rutar (Slovenija). 

Uz Zbornicu, druge dvije ravnopavne nagrade (u iznosu od 40.000 eura) otišle su filmovima Gost (L’ospite) u režiji Duccia Chiarinija (Italija, Francuska, Švicarska) i Sirotište (The Orphanage) redateljice Shahrbanoo Sadat (Danska, Afganistan, Poljska). 

Detalje o Torino Film Labu potražite na ovoj poveznici.

Naslovna fotografija: dodjela nagrada (*fotografija preuzeta sa Facebook stranice TorinoFilmLaba

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.