Preskoči na glavni sadržaj

Završilo snimanje kratkometražnog igranog filma Bila je tako lijepa Irene Škorić

Završilo je snimanje kratkometražnog igranog filma Bila je tako lijepa redateljice i scenaristice Irene Škorić, koji je sniman na lokacijama u Rijeci i Zagrebu. 

Radnja je smještena u 60-e i 70-e godine prošloga stoljeća te u današnje vrijeme. On je bio radnik u brodogradilištu, ona je bila službenica. Voljeli su se, imali su obitelj, a potom ostarjeli. Nje više nema. On je sam i sjeća se nje.

Ovaj film emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek, stoji u službenom priopćenju producenta, a autorica Irena Škorić o filmu je izjavila: Autorska mi je radost otkrivati jednu nepoznatu Rijeku, kao čudesnu i još neistraženu pozornicu ne samo za ovaj već i neki budući film.

Glavne uloge igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković i Hrvoje Klobučar.

Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra, a producentska tvrtka je Artizana iz Zagreba.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.