Preskoči na glavni sadržaj

Završetak snimanja dugometražnog igranog filma Sonja i bik

U mjestu Radošić kod Trogira 27. svibnja 2012. godine snimat će se završni kadrovi dugometražnog igranog filma Vlatke Vorkapić Sonja i bik u produkciji Iinterfilma i Hrvatske televizije. Snimanje završava za vrijeme tradicionalne bikijade i olimpijade seoskih sportova koji uključuju povlačenje užeta i štapa, kamena s ramena i slične sportove.

Na taj se način film u završnim kadrovima vraća na mjesto gdje je sve započelo, kada je Vlatka Vorkapić 2002. godine snimala dokumentarni film Ćaća i braća o Boži, Ivanu i Marku Škopljancu te o bikijadi koju organiziraju. Upravo su oni, i ostali vlasnici bikova koji su sudjelovali u dokumentarcu, inspirirali redateljicu da napiše scenarij za film Sonja i bik.

Okosnicu ove komedije čini ljubavna priča Sonje (Judita Franković), aktivistice za prava životinja iz Zagreba, i Ante (Goran Bogdan), organizatora natjecanja bikova iz Dalmatinske zagore. Dok za Sonju manifestacije u okviru kojih se organiziraju natjecanja bikova predstavljaju nehumanu eksploataciju životinja, za Antu i mještane njegova kraja one su dio tradicije u kojoj bikovi uživaju posebnu pažnju i poštovanje. No, bik Garonja spojit će Sonju i Antu...

U ostalim ulogama pridružuju im se Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Vlasta Ramljak, Csilla Barath Bastaić, Vladimir Tintor, Barbara Prpić, Dražen Čuček i drugi.

Premijera filma bit će na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, a kino-distribucija predviđena je za jesen.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.