Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje Haliminog puta

U idiličnom pejzažu Pisarovine, mjestu 35 kilometara udaljenom od Zagreba, koje je punih tridesetak dana dočaravalo autentični ambijent Bosanske krajine, pala je posljednja klapa novog, trećeg po redu (Ta divna splitska noćNičiji sin), dugometražnog igranog filma hrvatskog redatelja Arsena A. Ostojića, radnog naziva Halimin put.

Dirljivu priču o dvjema ženama koje dijele jedno majčinstvo odigrala je ekipa od 30 glumaca iz svih dijelova regije, a predvodi ih Alma Prica, koja je nakon gotovo jednog desetljeća ponovno stala pred filmske kamere. Ostatak glumačke ekipe čine Olga Pakalović, Mijo Jurišić, Mustafa Nadarević, Miodrag Krivokapić, Daria Lorenci, Miraj Grbić, Izudin Bajrović, Dejan Aćimović, Slaven Knezović, Minka Muftić, Sebastian Cavazza, Marija Omaljev-Grbić, Lena Politeo, Gordana Gadžić, Žarko Savić i drugi.

Snimanje je prošlo u najboljem redu, i po planu i po budžetu. Nije bilo nikakvih potresa ni ekscesa. Vrijeme nas je poslužilo i sve do samog kraja grijalo nas je sunce. Ipak nas je zadnju noć dočekao pljusak, pa smo oduljili i tako dočekali zoru za mali oproštajni domjenak. Ekipa zaslužuje sve pohvale, kao i glumci, koji su potvrdili svoju profesionalnost, pa su nam repeticije unedogled bile stran pojam, zadovoljno je iznio svoje dojmove Ostojić.

Ono što slijedi jest pregledavanje snimljenog materijala, posebnog i po tome što je snimljen na filmskoj vrpci, a potom slijedi montaža da bi se film eventualno mogao dovršiti do ovogodišnjeg izdanja Festivala igranog filma u Puli.

Halimin put nastao je u produkciji Arkadene Zagreb, a scenarij je napisao Feđe Isovića, inspiriran istinitom pričom. Za kamerom je snimatelj Slobodan Trninić-Trn, montažer je Dubravko Slunjski, dok je za scenografiju zadužen Ivo Hušnjak, kostimografiju Branka Tkalčec, masku Martina Šubic, a glazbu sklada Mate Matišić.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.