Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje filma Zagrebačke priče vol. 3

U ponedjeljak, 22. prosinca dovršeno je snimanje filma Na Tri kralja Vlatke Vorkapić, posljednjeg u nizu snimljenih kratkometražnih filmova omnibusa Zagrebačke priče vol. 3. Osim režije, Vlatka Vorkapić potpisuje i scenarij filma Na Tri kralja, a glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Judita Franković. Direktor fotografije je Dragan Marković Markoni, a scenografkinja Veronika Radman. 

Treći omnibus, kojeg čini ukupno šest kratkometražnih filmova, snimljen je u produkciji Propeler Filma te u suradnji s Alka Filmom i Zagreb Film Festivalom, a posvećen je temi praznika. Osim spomenutog filma Vlatke Vorkapić, dio omnibusa su i filmovi snimljeni ranije tijekom godine: Praznik demokracije Petra Oreškovića, Praznik rada u Susedgradu Ivana Salaja, Orah Danila Šerbedžije, Goranova ulica Matije Vukšića i Tako nekako Radislava Jovanova Gonza. Scenariji ovih filmova prošle su godine odabrani između 70 scenarističkih projekata prijavljenih na natječaj.

Prethodna dva omnibusa Zagrebačkih priča premijerno su prikazani na Pula Film Festivalu 2009., odnosno 2012. godine, a pojedinačno su filmovi iz oba omnibusa osvojili mnoga međunarodna priznanja. 

Čak dva filma iz prvog omnibusa prikazana su na najprestižnijim svjetskim festivalima: Ciao Mama Gorana Odvorčića uvršten je u službenu konkurenciju kratkometražnih filmova Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a Žuti mjesec Zvonimira Jurića prikazan je u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Zagrebačke priče vol. 3 svoju će premijeru imati u srpnju na 61. Pula Film Festivalu. 

Naslovne fotografije: Ksenija Marinković; Judita Franković - scene iz filma Na Tri kralja 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.