Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje filma The Wolf, the Fox and the Leopard Davida Verbeeka u Hrvatskoj

Završeno je snimanje dugometražnog igranog filma redatelja Davida Verbeeka, The Wolf, the Fox and the Leopard u Hrvatskoj. Snimanje se odvijalo od 13. studenog do 2. prosinca u Zagrebu, Sisku i Puli, uz pomoć servisnog producenta Nukleus film. Riječ je o koprodukciji između Nizozemske, Belgije, Irske, Luksemburga, Tajvana i Hrvatske. 

Na snimanju na lokacijama u Hrvatskoj radilo je sveukupno 106 filmskih djelatnika, od kojih je 78 hrvatskih poreznih rezidenata. Među njima su i voditelji sektora Tatjana Tomšić (supervizorica maske) i Matija Santro-Heri (snimatelj tona) te Ana Šepić Šolaja (direktorica filma). 

Snimanje se odvijalo u Zagrebu, Sisku i Puli, u razdoblju od 13. studenog do 2. prosinca 2023., uz pomoć Programa državne potpore za poticanje ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji provodi Hrvatski audiovizualni centar (Filming in Croatia). Servisni producent je Siniša Juričić (Nukleus film).

Budući film govori o mladoj djevojci koju su odgojili vukovi. Nakon što je pronađena u šumi, potvrdgnuta je nizu testova u laboratoriju. Od tamo ju spase dvojica ekologa koji je smatraju potencijalnom spasiteljicom svijeta. No, ona u cijeloj situaciji mora naučiti biti samostalna i donijeti vlastite odluke. Priča je to o snazi, vjeri i sposobnosti stvaranja alternativne stvarnosti.

Redatelj i scenarist filma je Nizozemac David Verbeek, čiji je posljednji film Dead & Beautiful također nastao u koprodukciji s hrvatskim Nukleus filmom, a svjetsku je premijeru imao na festivalu u Rotterdamu (IFFR). Nukleus film s Verbeekom je surađivao i ranije, na filmu Puni udar (Full Contact) koji se snimao na raznim lokacijama u Hrvatskoj tijekom proljeća 2014. 

U filmu The Wolf, the Fox and the Leopard, između ostalih, glumi i nagrađivana japanska redateljica Naomi Kawase te britanski glumac Nicholas Pinnock (For Life). Glavnu ulogu igra mlada irska glumica Jessica Reynolds (Tuđinka/Outlander, Derry Girls). U filmu se pojavljuje i hrvatska glumica Lucija Barišić.

Film nastaje pod okriljem nizozemske kuće Lemming Film, a koproducenti su Lemming Film Belgium (Belgija), Deal Productions (Luksemburg), Feline Films (Irska), Nukleus film (Hrvatska) i Flash Forward Entertainment (Tajvan). 

Naslovne fotografije: snimanje filma The Wolf, the Fox and the Leopard

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.