Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje filma Rosa redatelja Denijala Hasanovića

U Sarajevu je prošlog tjedna završilo snimanje poljsko-bosanskohercegovačko-hrvatske koprodukcije Rosa, dugometražnog debitantskog igranog filma u režiji Denijala Hasanovića.

Radnja filma odvija se u Sarajevu, u koji dolazi Kolumbijka koja studira pravo u Francuskoj, kako bi napisala rad na temu djelatnosti lokalne Misije Međunarodnog tribunala za ratne zločine. Neočekivano, nađe se u centru intimne tragedije svoje nove prijateljice iz Sarajeva.

Glavne uloge igraju Lana Barić i Andrea Otalvaro, a u ostalim ulogama pojavljuju se Andrzej Chyra, Mirjana Karanović i Ivo Gregurević

Scenarij potpisuje Denijal Hasanović, direktor fotografije je Bogumil Godfrejow, montažer Rafal Listopad, scenografkinja Sanda Popovac, kostimografkinja Sanja Džeba, majstorica maske Snježana Gorup, a glazbu sklada Darko Marković

Film je koprodukcija poljske produkcijske kuće Skorpion Arte (Malgorzata Jurczak), bosanskohercegovačke SCCA/pro.ba (Amra Bakšić Čamo) i hrvatske Focus Media (Irena Marković), uz  financijsku potporu Eurimagesa.

Naslovne fotografije: scene sa snimanja/ Autor fotografije je Adam Lach

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.