Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje filma Poluotok Davida Gaše

U petak, 28. lipnja u Zagrebu završilo je snimanje kratkometražnog igranog filma Poluotok scenarista i redatelja Davida Gaše. 

Vikend u gradskom parku predviđen je za rekreativne aktivnosti — dok većina javnosti dan provodi na kupalištu, nekolicina muškaraca zabavu pronalazi u gustoj šumi poluotoka.

David Gašo scenarist je i redatelj filma. U filmu igraju Rok Kravanja, Uroš Kaurin, Stipe Kostanić, Luka Piletič, Siniša Ružić, Timon Špalj, Lav Novosel, Andrija Žunac, Ivan Lučev i Mark Fejer.

Tin Ostrošić direktor je fotografije, Marta Bregeš montažerka, a Dino Ljuban snimatelj tona i dizajner zvuka. Scenografiju potpisuje Jan Herenčić, kostimografiju Paula Čule, a majstorice su maske Ivana Pralija i Marta Krapanić.

Producentice filma su Marta Eva Mećava i Lucija Perić, a film nastaje kao diplomski rad redatelja na Akademiji dramske umjetnosti pod mentorstvom red. prof. art. Snježane Tribuson, akad. red. Projekt je potpomognut sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a koproducenti filma produkcijske su kuće Antitalent, Izvan fokusa i Little Red Dot.

Prethodni film Davida Gaše, Niska trava, prikazan je na nizu svjetskih i domaćih festivala poput Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu, Sarajevo Film Festivala, Zagreb Film Festivala i mnogih drugih gdje je osvojio brojne nagrade u raznim kategorijama.

Naslovne fotografije: snimanje filma Poluotok
(Autor fotografija: Toni Kukujica)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.