Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje filma Otočanin (The Islander)

Na dalmatinskim se otocima od 30. svibnja do 28. lipnja snimao igrani film Otočanin (The Islander), u produkciji Garden of Titans LLC i servisne producentske kuće Dida Boža d.o.o. 

Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a lokalna potrošnja iznosila je preko 6,5 milijuna kuna. Od ukupno 32 dana snimanja, 25 je odrađeno u Hrvatskoj, na lokacijama otoka Brača, Hvara, Paga i Kornata, te u Splitu i Vodicama. Snimanje cjelokupnog djela završava danas.

Otočanin (The Islander) je film koji kombinira žanrove znanstvene fantastike i akcijske-avanture s obiteljskim filmom, te prvi  filmski projekt kojeg Domagoj Mažuran i Zoran Lisinac potpisuju kao ko-redatelji. Radnja je smještena u post-apokaliptični svijet u kojem su se ledene kape rastopile, a jedan mladić postaje 'jahač oluja'  kako bi spasio svoj dom.

Glavne uloge tumače Marco Ilso (TV serija Vikinzi), Sarah-Sofie Bousninna, James Cosmo (Game of Thrones) i Caroline Goodall (Schindlerova Lista). Goran Bogdan tumači lik trenera Larryja, a u sporednoj ulozi pojavljuje se Slavko Sobin.

Svjetska premijera filma predviđena je u 2019. godini.

Naslovne fotografije: scene sa snimanja filma Otočanin (The Islander)
*autor fotografija je Itamar Zachoval

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.