Preskoči na glavni sadržaj

Završeno snimanje filma Ljeto traje vječno Nikice Zdunić

U subotu, 28. kolovoza, u mjestu Jadranovo nadomak Crikvenice, u uvali Havišće, završilo je snimanje kratkometražnog igranog filma Ljeto traje vječno scenaristice i redateljice Nikice Zdunić, u produkciji kuće Izvan fokusa.

Film Ljeto traje vječno se bavi odrastanjem i odnosom dviju prijateljica, njihovoj nemogućnosti komunikacije i prešutnom prihvaćanju, a utjelovljuju ih Hana Grđan i Lara Petrović.

Autorski tim čine producentica Tajana Bakota, direktor fotografije Tin Ostrošić, montažer slike Denis Golenja, kostimografkinja Ozana Gabriel i scenografkinje Hana Grebenar i Iva Maria Jurić.

Posljednja klapa na setu "pala" je u subotu, 28. kolovoza, nakon šest dana snimanja. 

Dosadašnji filmovi Nikice Zdunić i Tajane Bakote su se prikazali na nizu svjetskih i domaćih festivala kao što su San Sebastian Film Festival, FIPA , Sarajevo Film Festival, FIDMarseille, ZagrebDox, Zagreb Film Festival, MakeDox i drugi. Njihovi filmovi, kao što su 13+, Žene žene žene, Sanja i Sovjetski psi osvojili su brojne nagrade u raznim filmskim kategorijama.

Kratkometražni igrani film Ljeto traje vječno nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Naslovne fotografije: snimanje filma Ljeto traje vječno
(autor fotografija je Marko Kekić)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.