Preskoči na glavni sadržaj

Završeno 27. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova 

Stručni žiri 27. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova Grand Prix dodijelio je filmu Soul Mate iranskog autora Mahdija Borijana.

Zlatna plaketa pripala je tajvanskom autoru Yi-Zhenu Yeu za film Diary, srebrenu plaketu osvojio je Ruslan Aghazadeh iz Azerbajdžana za film Human dok je brončana plakata ove godine otišla na Novi Zeland za film Chilling. Posebna nagrada UNICA-e koja se dodjeljuje za promicanje razumijevanja među narodima i promicanje novog načina filmskog izražavanja pripala je filmu Plus One redatelja Abdullaha Sahina iz Turske.

Međunarodni ocjenjivački sud bio je u sastavu: Stanimir Trifonov, redatelj iz Bugarske, Namik Kabil, redatelj iz Bosne i Hercegovine te Đelo Hadžiselimović, Zoran Pezo i Zvonimir Karakatić iz Hrvatske.

Autorima je nagrade uručio gradonačelnik Požege Darko Puljašić koji je naglasio kako je Požega nakratko središte svijeta zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji te zahvalio organizatorima na ustrajnosti i kreativnosti.

'Zahvaljujem svima koji toliko godina podržavaju naš festival, svim autorima iz cijelog svijeta jer do sada smo dobili 7500 filmova iz ukupno 87 zemalja, ali i mojim suradnicima koji su proveli sate pripremajući sve potrebno kako bi festival bio sve uspješniji', rekao je predsjednik Udruge GFR Film-Video Požega Željko Balog.

Festival je održan uz financijsku podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatskog audiovizualnog centra, TZ Požeško-slavonske županije, Grada Požege, a već tradicionalno podržavaju ga TZ Općine Velika, Općina Čaglin, Općina Brestovac, Općina Kaptol i Općina Jakšić.
(*tekst je preuzet s portala požega.hr)

Naslovna fotografija: zatvaranje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova 
(*Fotografija je preuzeta s portala požega.hr)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.