Preskoči na glavni sadržaj

Završen 9. Dubrovnik film festival (DUff)

Grand Prix Festivala žiri je dodijelio animiranom filmu Kako sta Tepček in Kura rešila Luno (Lutka i koka spašavaju mjesec) nastalog u produkciji Društva Slon iz Slovenije. 

Glasovi publike, ove godine najbrojniji u odnosu na proteklih osam, s obzirom da se glasovalo putem internetske stranice DUff-a, njih 1 668 otišlo je filmu Ljetna lektira u produkciji Ljetne škole filma Šipan.

Ocjenjivački žiri u sastavu Antoneta Alamat Kusijanović, dubrovačka redateljica, nagrađivani animator Alexandre Juruena i filmski kritičar Boško Picula odabrali su još osam filmova dobitnika nagrada u animiranoj, igranoj i dokumentarnoj kategoriji podijeljenima po dobnim skupinama, te jedinstvenu nagradu u otvorenoj i tematskoj kategoriji – ove godine posvećenoj solidarnosti. Deset najboljih odabrano je između 54 natjecateljska filma, ostvarenja mladih kreativaca iz šesnaest zemalja s tri kontinenta.

Cjelovit popis nagrađenih filmova i dodijeljenih posebnih priznanja potražite na ovoj poveznici

Ceremonija proglašenja pobjednika čiji su domaćini bili Boško Picula, predsjednik ocjenjivačkog suda  i dugogodišnja suradnica DUFF-a, Anđela Matić, održana je uživo u kinu Sloboda, naravno bez publike koja je sve mogla pratiti putem YouTube kanala. 

Da ne bi sve bilo online, organizatori su tijekom šest dana festivala ipak odlučili održati uživo dvije radionice, naravno poštujući epidemiološke mjere. Također su održane i dvije projekcije u Kinu Sloboda: film Milana Trenca Ribanje i ribarsko prigovaranje te hrvatska premijera filma Trolovi: Svjetska turneja.

U nadi da će se za jubilarni 10. DUFF sljedeće godine ponovo na Stradunu čuti žamor stotinjak mladih filmaša i njihovih mentora iz brojnih zemalja svijeta organizatori, Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan zahvaljuju se svima na ovogodišnjoj podršci da se festival ipak realizira. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.