Preskoči na glavni sadržaj

Zatvoren jubilarni Supetar Super Film Festival!

Od 9. do 14. srpnja 2013. u Supetru na otoku Braču održan je 5. Supetar Super Film Festival. U međunarodnoj konkurenciji prikazano je 11 dokumentarnih filmova, među kojima i domaći naslovi Kak' je doma Kaje Šišmanović i Gangster te voli Nebojše Slijepčevića, a još pet hrvatskih filmova prikazano je u programu retrospektiva.

U Međunarodnom programu festivala prikazani su nagrađivani dokumentarci iz Rusije (Sutra, Andrey Gryazev), Finske (Punk sindrom, Jukka Kärkkäinen i J-P Passi), Njemačke (Neznanac ljubavi, Wolfram Hulke), Poljske (Točka izlaza, Jagoda Szelc), Češke i Slovačke (Novi život obiteljskog albuma, Adam Oľha), Srbije (Biba Struja, Dušan Šaponja i Dušan ČavićDragan Wende - Zapadni Berlin, Dragan von Petrović i Lena Müller), Španjolske (Još jedna noć na Zemlji, David Muñoz) i Škotske (Šišanje iza rešetaka, Finlay Pretsell) te dva hrvatska dokumentarca. Riječ je o filmovima Kak' je doma Kaje Šišmanović kojim je otvoren festival i Gangster te voli Nebojše Slijepčevića. Oba filma prethodno su nagrađena na ZagrebDoxu, Kak' je doma osvojio je Posebno priznanje žirija, a Gangster te voli Nagradu publike.

U programu retrospektiva prikazano je pet domaćih dokumentaraca po izboru Đele Hadžiselimovića. Riječ je o filmovima Život (2012.) Matije Vukšića, Kič - II. epizoda (2012.) Nane Šojlev, Sudbina broja 13 (2009.) Irene Škorić, Lastovski Fiumari (2008.) Branka Ištvančića i Kralj (2011.) Dejana Aćimovića.

Glasovanje za najbolji film Supetar Super Film Festivala po izboru publike organizirano je putem festivalske web stranice, a ime dobitnika nagrade bit će objavljeno sljedećeg tjedna.

Projekcijama filmova Kralj i Lastovski fiumari  iz programa retrospektiva te koncertom otočkog rock sastava Kopito u nedjelju, 14. srpnja zatvoren je Supetar Super Film Festival. Ovogodišnji festival ostat će zapamćen po rekordnoj posjećenosti, ali i rekordnom broju gostiju koji hvale gostoprimstvo festivalskog tima i stanovnika Supetra, stoji u službenom festivalskom priopćenju.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.