Preskoči na glavni sadržaj

Zašto slonovi? Marka Meštovića u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu

Kratkometražni animirani film Zašto slonovi? Marka Meštrovića uvršten je u Pardi di domani (Leopardi sutrašnjice), službeni natjecateljski program kratkometražnih filmova 65. Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu (Švicarska), koji se održava od 1. do 11. kolovoza 2012.

Zašto slonovi? 8-minutni je film nastao u produkciji Kreativnog sindikata i Ustanove Zagreb film, čija asocijativno izložena priča nastoji dati odgovor na upit imamo li odgovore na važna pitanja? Film je prikazan u Velikom natjecanju Animafesta Zagreb 2012, a prethodno je nagrađen diplomom za najbolju animaciju na 3. Danima hrvatskog animiranog filma (FHAF).

Pardi di domani program je kratkometražnih i srednjemetražnih filmskih ostvarenja posvećen otkrivanju novih talenata. U njemu se prikazuju filmovi autora koji se još nisu okušali u dugometražnom filmu. Natjecateljski program podijeljen je na švicarsku i međunarodnu konkurenciju.

Marko Meštrović (1972) diplomirao je slikarstvo 1997. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Imao je više grupnih i samostalnih izložbi, a animacijom se bavi od 2000. godine. S Davorom Međurečanom surežirao je dva animirana filma, Silencijum (2006) i Ciganjska (2004), a samostalno je režirao filmove Note (2008) i Nespavanje ne ubija (2010), koji je ostvario zavidan međunarodni festivalski život, među kojima su službeni programi Clermont-Ferranda, Annecya, Animafesta i Sarajeva.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.