Preskoči na glavni sadržaj

Započelo snimanje Otoka ljubavi Jasmile Žbanić

Prva klapa Otoka ljubavi, novog filma cijenjene redateljice Jasmile Žbanić pala je prošloga tjedna u Poreču. Film nastaje u produkciji Produkcije Živa iz Hrvatske, u koprodukciji s Komplizen Filmom iz Njemačke, Okofilmom iz Švicarske i Deblokadom iz Bosne i Hercegovine, a snimat će se do sredine srpnja 2013. na nekoliko lokacija u Hrvatskoj.

Redateljica Jasmila Žbanić započela je 27. svibnja snimanje novog dugometražnog igranog filma Otok ljubavi u Poreču. Film je priča o obitelji Grebo koja ljetuje u Istri. Glavna junakinja, Francuskinja koja živi u Sarajevu je trudna i s mužem Bosancem dolazi na odmor na otok Sv. Nikola. Film se snima na otoku Sv. Nikola u Poreču, u Motovunu i u Oprtlju, a posljednja klapa trebala bi pasti sredinom srpnja 2013.

Otok ljubavi  nastaje kroz Produkciju Živa iz Hrvatske, Komplizen Film iz Njemačke, Okofilm iz Švicarske i Deblokadu iz Bosne i Hercegovine, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i državnih fondova Švicarske i Njemačke, kao i od strane fonda Eurimages i Programa MEDIA.

Glavne uloge u filmu tumače Ariane Labed, francuska glumica i dobitnica nagrade za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji 2010. godine, Ada Condeescu, rumunjska glumica, sudionica European Film Promotion te Shooting Star programa u 2013. godini te bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo. Pored njih u filmu značajne uloge tumače Franco Nero, Leon Lučev, Nina Violić, Jelena Lopatić, Branka Petrić Fehmiu, Lee Delong, lokalni glumci iz Istre, kao i stanovnici/ce Poreča, Pule, Rijeke i Buja.

Jasmila Žbanić jedna je od najznačajnijih europskih filmskih autorica te dobitnica nagrade Zlatni medvjed za najbolji film na festivalu filma u Berlinu.

Premijera filma Otok ljubavi očekuje se 2014. godine.

Naslovna fotografija: Ariane Labed i Ermin Bravo; fotograf Hassan Abdelghani

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.