Preskoči na glavni sadržaj

Započelo snimanje dugometražnog igranog filma Proslava Bruna Ankovića 

Prošlog tjedna na području Ličko-senjske županije započelo je snimanje prvog snimajućeg bloka debitantskog dugometražnog igranog filma Proslava, redatelja Brune Ankovića i scenaristice Jelene Paljan prema istoimenom nagrađivanom romanu Damira Karakaša.

Kroz četiri naslovima odijeljenih epizoda, film Proslava prati dvadesetak godina u životu glavnog junaka Mije i njegove obitelji u siromašnom ličkom selu. Epizode se nižu nelinearno i eliptično u želji da odsječke života glavnog junaka gledatelj poveže u cjelinu jasne kronologije te lanca uzroka i posljedica koje svjedoče o vječnom vraćanju povijesti i nemogućnosti stvarne promjene na Balkanu.

Kako se radnja filma proteže kroz četiri godišnja doba, snimanje će se nakon ovog jesenskog bloka nastaviti u veljači, a zatim i na proljeće tijekom travnja i svibnja iduće godine.

U glavnim ulogama prvog snimajućeg bloka i prve priče Kuća su Bernard Tomić i Klara Fiolić, direktor fotografije je Aleksandar Pavlović, scenograf Bojan Drezgić, kostimografkinja Morana Starčević, slikarica maske Snježana Gorup, izvršne producentice Tina Tišljar i Mia Gvozdić Michl, a producentica Rea Rajčić.

Film nastaje u produkciji Eclectice, razvijao se putem Ekran+ radionice u organizaciji poljskog Studija Wajda, a sufinanciran je  sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije i Kreativne Europe (Potprogram Media).Z

Naslovne fotografije: snimanje filma Proslava
(autor fotografija: Ivan Šardi)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.