Preskoči na glavni sadržaj

Započele prijave na interdisciplinarnu filmsku radionicu za djecu i mlade Frooom 

Udruga Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez i ove godine su za zagrebačke osnovnoškolce pripremili intermedijalnu radionicu Frooom, koja će se u tri termina tijekom ljetnih praznika održati u Kinu Tuškanac, prostorima Hrvatskog filmskog saveza i na Rokovom perivoju. Termini petodnevnih radionica su od 13. do 17. lipnja, 20. do 24. lipnja, 27. lipnja do 1. srpnja i 4. do 8. srpnja. 

Ove godine, peti put za redom, pripremili su pregršt novih filmskih poslastica poput rada u 3D mappingu, snimanje analognom 16milimetarskom kamerom, razvijanje filmske vrpce... Osim toga na Frooom!-u se igra, diskutira, gledaju se filmovi, uči se o kadrovima, perspektivama i montaži te crta i snima. Stvaraju se novi gradovi i svjetovi, otkriva filmska magija te gledaju filmski klasici namijenjeni dječjem uzrastu. Sve to radi se uz mentorstvo Frooom!ovskih iskusnih redatelja, glumaca, psihologa i drugih vizualnih umjetnika, a prolaze se scenaristički, redateljski, produkcijski, dramski i monatžerski segmenti filmskog stvaralaštva gdje se podjelom uloga potiče polaznike i polaznice na zajednički rad, razmišljanje i kritički pogled na svijet oko sebe, a putem stječu nova poznanstava, iskustva i znanja. 

Kao i svake godine do sada tako su i ove godine uz radionice organizirani popratni sadržaji poput filmskih matineja i koncertata filmske glazbe koji su otvoreni svima. 

Svaka radionica traje jedan tjedan (od 13. do 17. lipnja, 20. do 24. lipnja, 27. lipnja do 1. srpnja i 4. do 8. srpnja) te se u svakom tjednu odvijaju, simultano, početna, napredna i majstorska radionica. Početna i napredna radionica prilagođene su mališanima od 8 do 12 godina, dok je majstorska radionica namijenjena onima u dobi od 10 do 14 godina.

Frooom podržavaju Ministarstvo Kulture, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Savez udruga Clubture uz podršku partnera, prijatelja i medijskih pokrovitelja. 

Informacije o plaćanju i uvjetima plaćanja nalaze se na ovoj poveznici, a za sve ostalo kliknite na www.frooom.eu ili se javite na frooom.filmskaradionica@gmail.com

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.