Preskoči na glavni sadržaj

Zajedno Nenada Puhovskog na programu kina Europa

Najnoviji dugometražni dokumentarni film Nenada Puhovskog Zajedno, nakon večerašnje svečane premijere, od sutra se počinje prikazivati na redovnom programu zagrebačkog kina Europa.

Zajedno, u pet različitih priča, progovara o ljudima koji su bili, jesu, ili žele biti u emocionalnim odnosima. Milka i Ratka su lezbijski par, Marija je udovica, Krešo i Marija su lošeg imovinskog stanja, Hrvoje je fizički hendikepirana, a Vlado i Marija mentalno hendikepirane osobe. No, ipak, svi oni traže ljubav i razumijevanje i žele biti s nekim. Odgovori protagonista ovog dokumentarca, njihova sjećanja i zapažanja o odnosima, formiraju priču o toj neodredivoj i tako često nelogičnoj čežnji da se, unatoč svemu, "bude" zajedno.

Uz Nenada Puhovskog, koji uz režiju i scenarij potpisuje i produkciju filma, ostali suradnici su montažerka Vesna Biljan, snimatelj Josip Ivančić i skladatelj Dalibor Grubačević.

Film je nedavno svjetsku premijeru imao na prestižnoj IDFA-i, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu, a nastao je u produkciji Factuma te je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.