Preskoči na glavni sadržaj

ZagrebDox Pro: otvoren poziv za prijavu na program usavršavanja

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na nišni program usavršavanja ZagrebDox Pro: Dox of War.  

ZagrebDox Pro je petodnevni program koji objedinjuje analizu prijavljenih projekata, preporuke i sugestije za njihov daljnji razvoj. Jednogodišnje online mentorstvo, studije slučajeva, grupne i pojedinačne razgovore, masterclass predavanja, posebne filmske projekcije i okrugle stolove. Predavači, stručnjaci i gosti na Dox of War programima ZagrebDox Pro-a bit će neki od najznačajnijih europskih majstora dokumentaraca koji su se istakli upravo svojim filmovima o ratu. Osim filmaša na programu će sudjelovati i književnici, psiholozi, humanitarci, publicisti i novinari.

Cilj radionice je dubinsko istraživanje pitanja: Kako snimiti rat? ZagrebDox Pro uvod usmjerenje na određeno sadržajno i/li stilsko usmjerenje budućih, obećavajućih dokumentarnih projekata. Ideja je analizirati, demistificirati, razjasniti i objasniti kako i zašto, te pod koju cijenu je najbolje raditi točno određenu vrstu filmova. Područje od posebnog interesa će se svake godine unaprijed definirati a u 2023. fokus je stavljen na dokumentarne filmove o ratu.

Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s područja dokumentaristike ali i iz drugih relevantnih područja. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i i producenti.

ZagrebDox Pro sudionicima nastoji stvoriti priliku i/ili pomoći:

  • u individualnom radu na razvoju projekta s iskusnim profesionalcima
  • u razmjeni mišljenja i ideja od stručnjaka s drugih područja djelatnosti koja mogu biti bliska dokumentarizmu predstavljanjem studija slučaja uspješnih dokumentaraca
  • u umrežavanju s kolegama iz drugih disciplina
  • u informiranju o najnovijim tehnoloških razvojima
  • promidžbom njihovih projekta tijekom produkcije i plasmana.

 Tko se može prijaviti?  

Mogu se prijaviti kreativni dokumentarci u različitim fazama razvoja i produkcije. Projekti koji se bliže završetku i projekti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije koji se tematski bave regijom i/ili projekti koji traže koproducenta iz jedne od tih zemalja, imaju prednost u odabiru.

Pravilnik ZagrebDox Pro-a dostupan je ovdje.

 Kako se prijaviti?  

Zainteresirani kandidati za radionicu prijavljuju se ispunjavanjem i slanjem online obrasca za prijavu

VAŽNO: Službeni jezik ZagrebDox Pro-a je engleski. Svi uneseni podaci u prijavnicu i popratni materijali koje prilažete uz prijavnicu trebaju biti na engleskom jeziku, svi iznosi trebaju biti izraženi u eurima, a trailer/teaser treba imati engleske podnaslove.

Rok za prijavu na ZagrebDox Pro: Dox of War je 31. siječnja 2023. 

Sudjelovanje na ZagrebDox Pro-u je besplatno. Program Dox of War održava se od 27. do 31. ožujka 2023. 

Za sudjelovanje će biti odabrano do 10 projekata. Iznimno, organizator može odlučiti odabrati i više od 10 projekata.

Više detalja potražite na službenoj stranici ZagrebDoxa

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.