Preskoči na glavni sadržaj

Zagrebački ekvinocij, nezavisni film o noćnom životu, 13. veljače stiže u kina

Zagrebački ekvinocij, generacijski dugometražni film Svebora Mihaela Jelića, koji na autentičan način prikazuje zagrebački alternativni noćni život, stiže u kina 13. veljače u distribuciji 2i Filma. 

Riječ je o filmu nastalom gotovo bez budžeta, u produkciji zagrebačkog neformalnog produkcijskog kolektiva CEFGI, koji je prošle godine bio jedno od najvećih i najugodnijih iznenađenja Pulskog filmskog festivala, a ove je godine proglašen čak četvrtim najboljim filmom u Hrvatskoj prema Društvu hrvatskih filmskih kritičara.

Zagrebački ekvinocij je komedija o alternativnoj zagrebačkoj mladeži – ali i mladima općenito, s kojom se i mlađe i starije generacije kroz niz situacija mogu identificirati. U središtu priče je skupina prijatelja koji odlučuju iskoristiti proljetni ekvinocij kao izgovor za organizaciju velikog tuluma u legendarnom stanu u centru Zagreba. Svi koji su odrastali i odrastaju u Zagrebu imat će priliku prepoznati kultne momente kao što su kupovanje pića u kasne sate na Glavnom kolodvoru, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerti u Močvari, okupljanja kod Džamije... 

Originalnu istoimenu pjesmu za film napisao je Miki Solus, koji se i kao lik pojavljuje u filmu. Režiju i scenarij potpisuje Svebor Mihael Jelić, a produkciju Ena Bašić. U filmu nastupaju redom mladi glumci, uglavnom naturščici: Patrik Gregurec, Mislav Živković, Tin Blagojević, Lena Medar, Lana Bogović i Luna Pilić u glavnim ulogama. a u sporednim su profesionalni glumci Goran Grgić, Dado Ćosić, Ksenija Marinković i Ozren Grabarić

Film Zagrebački ekvinocij 13. veljače stiže u sva kina. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Zagrebački ekvinocij

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.