Preskoči na glavni sadržaj

Zagrebački Bonobostudio u fokusu festivala Concorto u Italiji

Uz Putujuću zemlju u režiji Ivana Bogdanova i Vessele Dantcheve, koja se prikazuje u glavnom natjecanju, festival Concorto koji se po 15. put od 20. do 27. kolovoza održava u Italiji donosi i Bonobostudio u fokusu, program filmova iz produkcije i distribucije koji su festivalski programeri sami kurirali za prikazivanje.

Riječ je o mahom kratkometražnim animiranim i eksperimentalnim filmovima, a oni su: Dota (Petra Zlonoga, produkcija Kinoklub Zagreb), Glad (Petra Zlonoga, produkcija Bonobostudio), Levitacija (Marko Meštrović, produkcija Kreativni sindikat), Petrova šuma (Martina Meštrović, produkcija Kreativni sindikat), Ona koja mjeri (Veljko Popović, produkcija Kenges), Planemo (Veljko Popović, produkcija Lemonade 3D / Krupni kadar, 3D2D animatori) te Je criais contre la vie. Ou pour elle (Vergine Keaton, produkcija 25 Films), Morana (Simon Bogojević Narath, produkcija Kenges), Razgovor (Ana Horvat, produkcija Luma film) i Vlak (Olivier Chabalier, produkcija Bonobostudio). 

Concorto film festival započeo je kao projekt grupice prijatelja i filmofila koje je vodila zajednička ideja: da ponude nešto novo i drugačije, nešto što nije tradicionalno i već etablirano poput ostalih kulturnih događaja koji se na sjeveru Italije održavaju tijekom ljeta. Kratkometražni filmovi talijanskih redatelja vrlo su brzo pobudili znatiželju i interes pa su se tako festivalske projekcije u samo nekoliko mjeseci prometnule u nezaobilazan kulturni događaj ljeta uz publiku koje iz godine u godinu ima sve više. Na festival se godišnje prijavi više od 3.500 filmova, te i ove godine uz projekcije donosi brojne radionice, izložbe, radionice i ostali bogat popratni program. 

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.