Preskoči na glavni sadržaj

Zagrebačke priče vol. 2 od danas u kinu Europa

Zagrebačke priče vol. 2 dolazi na program zagrebačkog kina Europa u četvrtak 4. travnja, čime službeno počinje distribucija omnibusa koji donosi šest kratkometražnih filmova o ljubavi i obiteljskim odnosima u današnjem Zagrebu.

Nakon uspjeha omnibusa Zagrebačke priče Propeler Film raspisao je javni natječaj za novi omnibus: Zagrebačke priče vol. 2. Na natječaj je pristiglo 142 scenarija od kojih je za realizaciju izabrano njih šest. Novi omnibus čine Kruške Hane Veček, Od danas do sutra Sare Hribar, Mucica Alda Tardozzija, Sin Ivana Sikavice prema scenariju Ivana Skorina, Može neko bacit čik odozgo Josipa Viskovića i Na kvadrat Radislava Jovanova Gonza prema scenariju Jasne Žmak.

Kruške donose priču o djevojci Dome koja provodi večer s ocem noć uoči njegova vjenčanja s mnogo mlađom djevojkom. Od danas do sutra je romantična drama o mladom ljubavnom paru koji se manje ili više uspješno nosi s nametnutim klišejima o modernom bračnom životu. U Mucici mladi bračni par dramatično, ali i komično proživljava prvi samostalni odlazak sina Tvrtka u školu. U filmu Sin jedan ranojutarnji neplanirani trening možda će ponovo povezati oca i sina. Može neko bacit čik odozgo prati Jasnu i Darka koji u očekivanju prinove moraju živjeti s ocem alkoholičarem. U posljednjem filmu omnibusa, Na kvadrat, Mia i Sara sele se u novi stan. Hoće li se izgubiti i njihova ljubav među kutijama?

Nakon što je premijerno prikazan na Festivalu igranog filma u Puli, zagrebačka je publika imala priliku vidjeti film na zatvaranju 10. Zagreb Film Festivala. Zagrebačke priče vol. 2 trenutno su na turneji po europskim festivalima te su prikazane na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji u programu kratkometražnih filmova, a sudjelovale su i u programu Balkan Screenings u okviru 10. izdanja koprodukcijskog sajma Sofia Meetings. Bit će prikazan i na goEast - Festivalu filmova iz Srednje i Istočne Europe, u Wiesbadenu, u programu Beyond Belonging. Program je posvećen filmovima najrazličitijih estetika i formi koji se bave vezama Srednje i Istočne Europe, a usmjeren je na prevladavanje nacionalnih i regionalnih granica i odbacivanje ustaljenih obrazaca mišljenja. Na kvadrat je uvršten u popratni program Komšiluk 60. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma Kratki metar, ali i u međunarodnu konkurenciju 25. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Filmfest Dresden.

Raspored projekcija dostupan je na mrežnim stranicama kina Europa. Film će uskoro biti prikazan i u drugim hrvatskim gradovima.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.