Preskoči na glavni sadržaj

Zagreb Film Festival Industrija predstavlja Društvo hrvatskih filmskih montažera: otvorene prijave za radionicu izrade filmskih trailera

Zagreb Film Festival otvara natječaj za sudjelovanje na montažerskoj radionici za izradu filmskih trailera. Radionica je namijenjena montažerima s prethodnim iskustvom montaže namjenskih formi u okviru profesionalnih angažmana ili studijskih programa. Rok za prijave je 20. rujna 2022.

Ovogodišnje, dvadeseto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 23. do 30. listopada, a u okviru programa Industrije predstavit će se strukovno udruženje Društvo hrvatskih filmskih montažera – HFM s kojim ZFF Industrija organizira radionicu izrade trailera pod vodstvom dva istaknuta i nagrađivana hrvatska montažera te ujedno i osnivača udruge HFM, Vladimira Gojuna i Tomislava Pavlica.

Filmski su traileri reklama za film, iznimno važna za prvu komunikaciju o filmu, a rezultat su kreativnog rada ali i praktičnih, tehničkih vještina. Mladi profesionalci proći će praktičnu petodnevnu radionicu uz vodstvo iskusnih montažera koji će s njima podijeliti svoja znanja te ih potaknuti na njihov specifičan način promišljanja filmskih trailera.

Kao nagradu za najbolji trailer radionice jednom montažeru omogućit će se profesionalni honorirani angažman izrade trailera.

Radionica je namijenjena montažerima s prethodnim iskustvom izrade trailera odnosno montaže namjenskih formi, a rok za prijave je 20. rujna 2022. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno pet sudionika/ca, a radionica će se održati tijekom 20. izdanja Zagreb Film Festivala.

Radionica je besplatna za sve polaznike.

Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

1. kratak životopis s osobnim podacima,
2. filmografiju,
3. link na prethodni rad; jedan kratki film i jedan trailer ili drugu namjensku formu.

Prijave se šalju na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com. Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom listopada 2022. godine.

Najbolji montažer radionice dobit će priliku realizirati trailer za debitanski film Sirin crnogorskog redatelja Senada Šahmanovića te hrvatskog koproducenta Jure Pavlovića koji je sudjelovao je na ZFF radionici Moj prvi scenarij 2017. godine.

Projekt su podržali Filmski centar Crne Gore, HAVC, Filmski centar Albanije, Filmski centar Kosova i filmski fond Eurimages.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.