Preskoči na glavni sadržaj

Zagreb Film Festival i Europska filmska akademija pozivaju na sudjelovanje u odabiru najboljeg europskog filma za mlade

Zagreb Film Festival partner je Europske filmske akademije sedmu godinu zaredom u dodjeli Nagrade mlade publike (EFA Young Audience Award). Dodjela nagrade organizira se od 2012. s ciljem promicanja europskog filma za djecu, a ovogodišnja dodjela održat će se online 25. travnja u 38 zemalja.

Međunarodni odbor nominirao je sljedeće naslove: Pinocchio, red. Matteo Garrone (Italija, Francuska), The Crossing, red. Johanne Helgeland (Norveška) i Wolfwalkers, red. Tomm Moore, Ross Stewart (Irska, Luksemburg, Francuska). 

U svakoj od 38 zemlja bit će izabran dječji žiri koji će pogledati sva tri filma, sudjelovati u razgovorima o filmovima te glasati za svoje favorite. Filmu s najvećim brojem glasova po završetku događanja bit će dodijeljena Nagrada mlade publike za najbolji europski film za djecu. Dodjelu će biti moguće pratiti putem live streama na www.yaa.europeanfilmawards.eu 25. travnja u 20h. 

Svi mladi filmoljupci u dobi od 12 do 14 godina sve informacije o tome kako se prijaviti za sudjelovanje mogu naći na službenoj stranici Zagreb Film FestivalaRok za prijavu je 1. travnja 2021. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.