Preskoči na glavni sadržaj

Zadnji poziv za autore: prijave za STIFF do 24. srpnja

Međunarodni studentski filmski festival STIFF produžio je prijave za studentske i debitantske filmove do do 24. srpnja 2023.

Tematski je fokus ovogodišnjeg izdanja STIFF-a “Desetljeće”, čime se festival želi osvrnuti na promjene, turbulencije, izazove i sazrijevanja koji su pratili ovaj period u svijetu i našim svakodnevnim životima.

Filmovi koje autori mogu prijaviti nisu duži od 60 minuta, a nastali su u periodu nakon 1. siječnja 2021. godine. Iako sam naziv festivala sadrži “studentski”, prijave su otvorene i za debitantske radove, kao i za eksperimentalne filmove.

Nagrade koje STIFF dodjeljuje su one za najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, kao i nagradu publike za najbolji film. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

Nije nužno da filmovi odgovaraju temi festivala. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem FilmFreeway platforme, gdje je također moguće pročitati sva pravila prijave.

Festival će se održati od 22. do 26. studenog 2023. u Rijeci, a ulaz na sve projekcije bit će besplatan. Osim filmskog programa, festival prati i izložbeni program na kojem će se prikazivati radovi audiovizualnih i izvedbenih umjetnika i kolektiva.

Koliko se STIFF afirmirao u svojem prvom desetljeću, svjedoči činjenica da je kroz devet godina na festivalu prikazano više od 450 igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta.

STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu.

Pokrenut je u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Više o samom festivalu možete saznati na poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.