Preskoči na glavni sadržaj

Vučje igre Jelene Oroz najbolji animirani film 2. STIFF-a

U Rijeci je u subotu 3. listopada završilo drugo izdanje Međunarodnog studentskog filmskog festivala – STIFF, koji je u tri festivalska dana prikazao 41 studentsko ostvarenje.

Žiri za igrani film u sastavu Igor Paulić, Dragan Rubeša i Toni Jurčić najboljim je proglasio njemačko-turski film Vjernost (Fidelity/Sadakat) u režiji Ilkera Çataka, dok je posebno priznanje dodijeljeno bosanskohercegovačkoj redateljici Anji Kavić za film Neki od nas (Some of us).

Žiri za dokumentarni film u sastavu Marta Batinić, Nikolina Hrga i Aleš Suk najboljim je proglasio Večer udvoje (A Wee Night In) britanskog redatelja Stuarta Edwardsa, dok je žiri za animirani film (Martina Perkušić, Ana Hušman i Loris Matešić) najboljim proglasio Vučje igre (Wolf Games) u režiji Jelene Oroz. Posebno priznanje žiri je dodijelio animiranom filmu Rosso Papavero slovačkog redatelja Martina Smatane.

Naposlijetku, nagrada publike pripala je poljskom redatelju Mateuszu Głowackom i njegovom dokumentarnom filmu Istraživanje o muškarcima (Survey about men).

Međunarodni studentski filmski festival prvi je hrvatski međunarodni festival koji prikazuje isključivo studentske filmske i video radove, a pokrenut je u produkciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC) te organiziran u suradnji s udrugom Filmaktiv. Više informacija potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.