Preskoči na glavni sadržaj

Vjerujem u anđele u konkurenciji festivala na otoku Madeira

Film Nikše Sviličića Vjerujem u anđele bit će prikazan u konkurenciji 5. međunarodnog filmskog festivala u Funchalu na otočju Madeira, autonomnoj portugalskoj regiji smještenoj u Atlantskom oceanu. 

Dobitnik Nagrade publike na Festivalu igranog filma u Puli 2009. do sada je prikazan na međunarodnim festivalima u Kairu (33. međunarodni filmski festival u Kairu, Egipat), Beogradu (38. FEST, Srbija) i Sofiji (14. međunarodni filmski festival u Sofiji, Bugarska). Film će biti prikazan u konkurenciji s ostalih 9 filmova iz cijeloga svijeta, a valja istaknuti dobitnika Srebrnog medvjeda za najboljeg redatelja na Berlinskom festivalu 2009. godine, iranski About Elly Asghara Farhadija i hvaljeni tursko-njemački film Autumn Özcana Alpera, koji je bio nominiran u kategoriji Europskog otkrića godine za 2009. godinu u sklopu Europskih filmskih nagrada.

U peteročlanom žiriju Festivala u Funchalu sjedit će naš novinar, filmski kritičar i umjetnički direktor Libertas Film Festivala Stjepan Hundić.

Festival traje od 10. do 17. travnja 2010, a film je na rasporedu u srijedu 14. travnja.

Sviličićevu mediteransku komediju u svibnju očekuje i sudjelovanje u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala Zerkalo u Ivanovu, u Rusiji (24. svibnja – 1. lipnja 2010.).

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.