Preskoči na glavni sadržaj

Vjerujem u anđele, Kenjac i Slovenka na Međunarodnom festivalu u Sofiji

Sutra počinje 14. izdanje međunarodnog filmskog festivala u Sofiji, u Bugarskoj, u sklopu kojeg će svoje bugarske premijere imat i dva hrvatska filma: Vjerujem u anđele Nikše Sviličića i Kenjac Antonija Nuića.

U međunarodnoj konkurenciji u kojoj sudjeluju prvi i drugi filmovi autora, natjecat će se Nuićev Kenjac s ostalih 11 naslova iz cijeloga svijeta. Dok će se u programu Balkan Competition natjecati Sviličićev Vjerujem u anđele. Zajedno sa Sviličićevim filmom u tom će se programu prikazati i slovenski film Slovenka Damjana Kozolea nastao u koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Srbije i Makedonije.

Međunarodni filmski festival u Sofiji najveći je bugarski filmski festival koji godišnje prikaže bogat presjek recentne svjetske filmske produkcije s naglaskom na recentnu regionalnu kinematografiju.

Festival će se održati od 5. do 25. ožujka 2010.

Naslovne fotografije: Kenjac; Vjerujem u anđele; Slovenka

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.