Preskoči na glavni sadržaj

Više od 6.000 tisuća gledatelja na Festivalu o pravima djece

U subotu, 22. studenoga, završio je šesti po redu Festival o pravima djece, filmski festival koji promiče prava djece kroz stvaralaštvo djece i odraslih autora. Radi se o prvom inkluzivnom festivalu u Hrvatskoj, koji je svoj program učinio dostupan svima, uključujući gluhe te slabovidne i slijepe osobe.

Program je ove godine bio fokusiran na problem nasilja nad djecom. Filmove prikazane na Festivalu napravila su djeca iz brojnih gradova, ali i zemalja diljem svijeta, poput Kanade, Belgije, Nizozemske, Danske, Irske, Armenije, Libanona i Kine.

U pet dana filmove je u kinima Cinestar pogledalo više od 6.000 gledatelja, što je najveći uspjeh Festivala o pravima djece dosada“, istaknula je Tatjana Aćimović, umjetnička direktorica Festivala.

Ove se godine Festival održavao u deset hrvatskih gradova, predvođenih Zagrebom – gradom domaćinom, te Splitom – gradom partnerom. Prvi puta predstavljena je i zemlja partner, Bosna i Hercegovina, u čije je ime Festival podržala glumica Zana Marjanović. Uz nju, domaćice ovogodišnjeg izdanja bile su Bruna Bebić te Bojana Gregorić Vejzović.

Festival su zajedno organizirali UNICEF, udruga Alternator, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu, u suradnji s Blitz Cinestarom te Gradom Zagrebom i Gradom Splitom, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.

Naslovne fotografije: publika; zbor i dramska skupina Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce; Daniel Kušan na druženju s djecom iz centra Suvag

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.