Preskoči na glavni sadržaj

Vis-À-Vis Nevija Marasovića u nezavisnim kinima od 6. ožujka

Od četvrtka 6. ožujka u mreži nezavisnih digitaliziranih kina prikazuje se hvaljeni Vis-À-Vis Nevija Marasovića s Jankom Popovićem Volarićem i Rakanom Rushaidatom u glavnim ulogama.

Film je to koji govori o snimanju filma – redatelj priprema novi uradak, a poznati glumac kojeg želi za ulogu Oca kritizira mu kvalitetu scenarija i izbor glumca za ulogu sina. Redatelj zove glumca “Sina” na otok Vis kako bi radili na scenariju i njegovoj ulozi te kako bi se time uvjerio da je donio ispravnu odluku oko njegova glumačkog odabira. Zbog izolacije s kojom su na otoku suočeni tijekom zimskog perioda, njih dvojica su neočekivano primorani uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama koje se pritom na čudan način konstantno isprepliću s radnjom filma.

Kinopremijera se održava večeras, 5. ožujka, u Art-kinu Croatia u Rijeci. Film se od četvrtka 6. 3. prikazuje u nezavisnim kinima diljem Hrvatske – od 6. 3. u Osijeku, Dubrovniku, Samoboru i Daruvaru, od petka 7. 3. je na programu kina u Splitu, Rijeci, Koprivnici i Novskoj, a od 13. 3. u Poreču, Puli, Vodicama, Labinu i Zagrebu. Nakon toga slijede Gospić, Vinkovci, Korčula, Kutina i Rovinj te početkom travnja Velika Gorica i Čakovec. Zanimljivo je da je ekipa Vis-À-Visa, odnosno kuća Antitalent produkcija koja je producent i istovremeno distributer filma, tijekom proteklih dana organizirala dvije posebne pretpremijere na lokacijama na kojima su snimane pojedine scene, u planinarskom domu Runolist i u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče u Zagrebu. Kako je bilo na tim događanjima možete pogledati na Facebook stranici filma.

Vis-À-Vis je premijerno prikazan ljetos na Festivalu igranog filma u Puli gdje je osvojio Nagradu žirija mladih filmofila za najbolji film. Potom je igrao u glavnom programu 11. Zagreb Film Festivala na kojem je osvojio Posebno priznanje što ga čini jedinim hrvatskim filmom do sada koji je nagrađen u međunarodnim natjecateljskim programima ZFF-a. U godišnjoj listi najboljih filmova središnjeg europskog filmskog portala Cineuropa, njegov glavni urednik Domenico La Porta uvrstio ga je u Top 5 europskih filmova 2013. godine.


Janko Popović Volarić u sceni iz filma

Nevio Marasović (Zagreb, 1983.) diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Kao redatelj i scenarist potpisuje više kratkometražnih filmova, HTV-ovu seriju Instruktor te preko 50 hrvatskih i slovenskih televizijskih reklama. Pažnju javnosti privukao je 2010. godine kada je njegov dugometražni debi, znanstveno-fantastični film The Show Must Go On otvorio festival u Puli i kojim je tada osvojio Brezu za najboljeg debitanta, posebnu nagradu za specijalne efekte, Oktavijana i Zlatnu arenu za najbolji scenarij.


Scena iz filma

Janko Popović Volarić i Rakan Rushaidat ujedno su i koscenaristi filma, uz Marasovića. Ostale uloge tumače Krešimir Mikić i Daria Lorenzi Flatz. Direktor fotografije bio je Damir Kudin, montažeri Marin Juranić i Nevio Marasović, dizajneri zvuka Damir Rončević i Gordan Antić, a skladatelj američki glazbenik Andrew Bird. Producent je Danijel Pek iz kuće Antitalent produkcija, a koproducenti su kuće Copycat i Pinknoiz. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Sve dodatne informacije i novosti potražite na Facebook stranici, a službenu kinonajavu pogledajte na ovoj poveznici.

Raspored projekcija preuzmite ovdje:
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.