Preskoči na glavni sadržaj

Veze koje vežu - europsko-azijski koprodukcijski susret u Udinama - poziv za prijave

Po prvi put 2009. godine, program stručnog usavršavanja za europske producente EAVE i filmski festival UDINE FAR EAST FILM FESTIVAL,uz podršku Audiovizualnog fonda automne pokrajine Friuli Giulia Venezia, zajednički organiziraju koprodukcijski forum za azijske i europske filmske producente pod nazivom “Veze koje vežu”.

Koprodukcijski forum će se održati od 26. do 28. travnja 2009. godine u Udinama, u sklopu UDINE FAR EAST FILM FESTIVALA.

Cilj ovog koprodukcijskog foruma je omogućiti producentima s oba kontinenta da surađuju i druže se tijekom trodnevnog trajanja rada foruma na kojem će im biti predstavljen detaljan uvid u izvore i strukture financiranja fimova na oba kontinenta, u postojeću marketinšku i distribucijsku praksu kao i zakonski okvire u kojima djeluje audiovizualni sektor u Europi i Aziji.

Trodnevni program sastojat će se od radionica posvećenih razvoju scenarija, prezentacija ko-produkcijskih marketa i ko-produkcijskih fondova, analize trendova i potencijala u europskim i azijskim kinematografijama, te analize jedne recentne europsko-azijske filmske koprodukcije.

Uz to, tijekom trodnevnog rada i druženja 16 odabranih europskih i azijskih producentata imat će nebrojene prilike za međusobne susrete i diskusije.

Za sada je potvrđeno da će na koprodukcijskom forumu “Veze koje vežu” sudjelovati sljedeći stručnjaci izi Europe i Azije: Youngjoo Suh (CEO, Finecut), Marco Müller (Direktor Venecijanskog filmskog festivalal), Masa Sawada (Producent, Comme des Cinémas), Roberto Olla (Izvršni direktor Eurimagesa), Clare Downs (dramaturg i savjetnica za scenarij),…

Koprodukcijski forum "Veze koje vežu" namijenjen je prvenstveno iskusnim i uspješnim producentima dugometražnih filmova koji imaju ambicije surađivati na međunarodnoj razini i koji su u stanju uspostaviti dogoročne kreativne i poslovne veze između Europe i Azije.

Praktične informacije:
Organizacija koprodukcijskog foruma pokrit će za sve sudionike putne troškove*, troškove smještaja, troškove izdataka za prehranu i troškove upotrebe poslovnih usluga ikoje pruža konferencijski centar.
Kotizacija iznosi 200 EUR po sudioniku i plaća se prije početka koprodukcijskog foruma
* Organizacija snosi putne troškove do 1.000 € za sudionike iz Azije i do 300 € za sudionike iz Europe.

Prijava treba sadržavati:

  • Ispunjenu prijavnicu koja se nalazi u privitku dolje (i koja je također dostupna na internetskoj stranici EAVE-a www.eave.org
  •  Životopis i filmografiju producenta
  • Profil produkcijske kompanije
  • Kratko pismo motivacije  (maksimalno 1 kartica teksta)

Radni jezik: engleski.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVE: 27. ožujka  2009.

Od izabranih sudionika očekuje se da stignu u Udine tijekom 25. travnja i ostanu do 29. travnja. I
Organizacija pokriva troškove 4 noćenja u Udinama.  

Za sve dodatne informacije, obratite se:

EAVE, Kristina Trapp: tina@eave.org

www.eave.org

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.