Preskoči na glavni sadržaj

Večeri animacije u Tuškancu: Novu sezonu otvaraju radovi Kojija Yamamure

Novu sezonu programa Večeri animacije u kinu Tuškanac otvara projekcija šest filmova japanskog animatora Kojija Yamamure, u srijedu 26. rujna s početkom u 19 sati.

Koji Yamamura je redatelj, animator, profesor, pisac, ilustrator te voditelj radionica i galerije AU Praxinoscope u Tokiju. Ujedno je i veliki 'prijatelj' Zagreba i Animafesta. Njegovi filmovi višestruko su nagrađivani diljem svijeta, uključujući grand prix Animafesta, kristal na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju te nominaciju za Oscara 2003. godine za film Glava Gora. Yamamura je i potpredsjednik Japanskog udruženja za animirani film i upravnog odbora ASIFA-e Japana, direktor tvrtke Yamamura Animation, gostujući profesor na Sveučilištu Zokei u Tokiju od 2004. te profesor na Visokoj školi za film i nove medije Umjetničkog sveučilišta u Tokiju od 2008. godine. 

U maloj dvorani kina Tuškanac 26. rujna prikazat će se šest Yamamurinih filmova: Glava Gora, Stari krokodil, Smokva, Dječja metafizike, Bilješke iz 'monsterologije i Satijeva parada. Program je organizirala ASIFA Hrvatske u suradnji s kinom Tuškanac i Hrvatskim filmskim savezom, a program je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Raspored prikazivanja i ostale detalje pronađite na službenoj stranici ASIFA-e Hrvatska te na Facebooku. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Glava Gora

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.