Preskoči na glavni sadržaj

Večeras počinje 3. Opuzen Film Festival

Treće izdanje Opuzen Film Festivala počinje večeras, 19. kolovoza, a trajat će do 24. kolovoza 2013. godine. Festival će otvoriti Ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić, a na otvaranju će biti prikazana hit-komedija Vinka Brešana Svećenikova djeca.

Ovogodišnje izdanje Opuzen Film Festivala prikazat će 75 filmskih naslova podijeljenih u natjecateljske programe dugometražnog i kratkometražnog igranog, dokumentarnog i animiranog filma te u popratni program. Uz nekoliko uspješnica europske kinematografije kao što su Ljubav Michaela Hanekea, Cezar mora umrijeti braće Taviani, Ministra Pierrea Schoellera te hrvatske premijere španjolskog filma Zaslužena lekcija Ivana Ruiza Floresa, u programu dugometražnog igranog filma bit će prikazan i omnibus Košnice.

U glavnom dokumentarnom programu prikazat će se deset novih europskih dokumentaraca, među kojima i Teatar Chaplin Zorana Kreme, Starci Anje Strelec i Tomislave Jukić te Razarajući Afion Marka Dimića, a uz program kratkometražnog filma natjecateljski je program proširen i selekcijom animiranog filma gdje će biti prikazan omnibus Otac skupine autora, Sestre Leje Vidaković, Iz dubine Katrin Novaković te Amnezijak na plaži Dalibora Barića.


S prošlogodišnjeg Opuzen Film Festivala

Popratni filmski program povećen je Obradu Gluščeviću, jednom od velikana hrvatske kinematografije koji ove godine obilježava 100 godišnjicu rođenja. Prikazat će se selekcija od deset filmova europskog velikana Wima Wendersa, a pripremljen je i izbor iz suvremene španjolske i francuske kinematografije. Popratni program proširen je filmskom školom u kojoj će polaznici učiti o svim fazama nastanka filma, a za najmlađe u ponudi je i likovna radionica s temom street arta.

Festival će se održavati od 19. do 24. kolovoza, a više informacija o programu potražite na njegovoj službenoj stranici.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.