Preskoči na glavni sadržaj

Večer animacije uz Meksiko 

ASIFA Hrvatske u maloj dvorani kina Tuškanac u sklopu 5. Večeri animacije u nedjelju, 5. lipnja u 19 sati predstavlja suvremenu meksičku animaciju. Ciklus koji uključuje šesnaest kratkometražnih animiranih filmova pod nazivom 'Opažanja' tematizira osjete vida i sluha kojima opažamo, asimiliramo i doživljavamo svijet koji nas okružuje. 

Poetskim i intimističkim vizijama realnog svijeta i višeslojnim značenjima koja mjesta imaju, ciklus daje novu interpretaciju prostora, a istovremeno preispituje mogućnosti animacije u reinterpretaciji.

Večeri animacije organizira ASIFA Hrvatske u partnerstvu s Hrvatskim filmskim savezom i kinom Tuškanac, a program meksičke animacije ostvaren je u suradnji s festivalom Animasivo iz Mexico Cityja. Program će predstaviti Lucia Cavalchini, direktorica festivala Animasivo. 

Večeri animacije prilika su za upoznavanje studenata, profesionalaca i ljubitelja animacije, ali i prilika da se pogledaju nekomercijalni animirani filmovi izvan festivalskog okruženja. Ulaz je besplatan, a program traje 80 minuta. 

Detaljan program potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.