Preskoči na glavni sadržaj

Večer animacije: retrospektiva Chintis Lundgren

U srijedu, 27. lipnja, u goste u kino Tuškanac dolazi estonsko-hrvatska redateljica i animatorica Chintis Lundgren s kojom će o radu na animiranom filmu razgovarati filmska kritičarka Višnja Vukašinović. 

Projekcija se sastoji od animiranih filmova, video spotova, najava i teasera, a traje oko 38 minuta. U programu su i dva diljem svijeta prikazivana i višestruko nagrađivana filma: Život s Hermanom H. Rottom iz 2015. i Manivald iz 2017. godine. Filmovi su na engleskom jeziku, a razgovor će se također voditi na engleskom jeziku.

Detaljan raspored projekcije, čije je trajanje 37’16’’ minuta, potražite ovdje. Ulaz je besplatan.

Program Večeri animacije organizira ASIFA Hrvatske uz podršku Hrvatskog filmskog saveza i kina Tuškanac, a uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Filmove za ovu projekciju ustupili su Animatsioonistuudio iz Estonije i Adriatic Animation iz Hrvatske.

Naslovne fotografije: scene iz filmova Život s Hermanom H. RottomManivald

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.