Preskoči na glavni sadržaj

Večer animacije i ANIDOK 2019.

Kao najava za ANIDOK u utorak 26. studenog 2019. godine u 21 sat u velikoj dvorani kina Tuškanac u sklopu Večeri animacije održat će se projekcija dugometražnog animiranog filma Čarobna planina redateljice Ance Damian. Jednodnevna edukativna radionica za animirani dokumentarni film ANIDOK na rasporedu je u subotu 30. studenog od 13 do 20.30 u maloj dvorani kina Tuškanac. 

Večer animacije

U cijelosti animiran film Čarobna planina redateljice Ance Damian nastao je u koprodukciji Rumunjske, Francuske i Poljske, a njegovi iznimni vizuali nadovezuju se na konverzaciju oca i kćeri. U filmu su korištene osobne fotografije, skice, filmski isječci, a različite tehnike animacije virtuozno se prilagođavaju naraciji. Art direktor filma je višestruko nagrađivani redatelj animiranih filmova Theodore Ushev.

Čarobna planina je prikazana na svim značajnim svjetskim festivalima 2015. i 2016. godine, film je osvojio mnoštvo nagrada, na Animafestu nagradu za najbolji dugometražni animirani film 2016. godine, posebno priznanje na festivalu Karlovi Vary i nagradu na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Ottawi, te mnoge druge.

Projekcija filma održat će se u utorak 26. studenog 2019. godine u 21 sat u velikoj dvorani kina Tuškanac. Cijena ulaznice je 20 kuna, za članove kina Tuškanac 10 kuna, a za članove ASIFA-e Hrvatske uz najavu do 24. studenog 2019. ulaz je besplatan.

Film traje 90 minuta ima engleske i hrvatske podnaslove.

Program nastaje u organizaciji ASIFA-e Hrvatske, kina Tuškanac i Hrvatskog filmskog saveza, a sufinanciraju ga Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Svi ostali detalji dostupni su na ovoj poveznici

ANIDOK 2019.

U subotu 30. studenog 2019. od 13 do 20 i 30 u maloj dvorani kina Tuškanac održat će se novo izdanje jednodnevne edukativne radionice za animirani dokumentarni film ANIDOK.

Edukativna radionica ANIDOK ima za cilj inspirirati filmske profesionalce različitih usmjerenja, proširiti im horizonte spoznaja i osloboditi kreativnost u uporabi animacije u dokumentarnom i drugom pripovjedanju. Odabir predavača je holistički - temi animirane dokumentaristike pristupa se sa raznih aspekata: teorijskog, autorskog, transmedijskog i pravnog.

Predavanja će održati profesor Midhat Ajanović iz Švedske (tema je Animirani dokumentarac i dokumentarna animacija) i interaktivna pionirka Asta Wellejus iz Danske (tema je Virtualni svjetovi animacije i dokumentaristike). Za masterclassove su zaduženi redatelj Alex Widdowson iz Ujedinjenog Kraljevstva (tema je Animirana psiha: predstavljanje neuroraznolikosti i psihologije kroz animirani dokumentarni film) i redateljica Regina Pessoa iz Portugala (tema: Kreativni proces rada na autobiografskom filmu Ujak Thomas). Predavanje pod nazivom Virtualni svjetovi animacije i dokumentaristike održat će interaktivna pionirka Asta Wellejus iz Danske, a za studiju slučaja na temu Reguliranje prava za dugometražni animirani film Ruben Brandt, kolekcionar redatelja Milorada Krstića zadužena je Petra Pallagi iz Mađarske. 

Ulaz na edukativnu radionicu je besplatan, a sva predavanja su na engleskom.

Program organizira ASIFA Hrvatske, sufinancira ga Hrvatski audiovizualni centar, nastaje uz podršku Kina Tuškanac i Hrvatskog filmskog saveza.

Satnicu i sve ostale detalje vezane uz ANIDOK 2019. potražite na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: scena iz filma Čarobna planina; vizual ANIDOK-a

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.