Preskoči na glavni sadržaj

Večer animacije: Čudesni svjetovi Kojija Yamamure

Večer animacije u organizaciji Međunarodnog udruženja animiranog filma – ASIFA Hrvatske održava se u ponedjeljak, 30. rujna, s početkom u 19 sati. U velikoj dvorani kina Tuškanac bit će prikazano sedam filmova japanskog animatora Kojija Yamamure nastalih u razdoblju od 2002. do 2016. godine.

Koji Yamamura rođen je 1964., prvi je film napravio već s 13 godina, a profesionalni rad na filmu započeo je crtajući pozadine za animirane filmove. 1993. osnovao je Yamamura Animation studio u čijoj je produkciji napravio mnoštvo kratkih animiranih filmova u različitim tehnikama. Uz bogatu produkciju, predaje na Sveučilištu u Tokiju, izdaje knjige, održava radionice, te sudjeluje u međunarodnim projektima. Potpredsjednik je ASIFA Japana.

Njegovih je 19 filmova dobilo više od 70 međunarodnih nagrada na prestižnim festivalima animiranog filma. Film Glava Gora (2002.) nominiran je 2003. za Oskara. U okviru studija u Tokiju organizira redovite projekcije animiranih filmova iz cijeloga svijeta. Vodi i trgovinu posvećenu animaciji u kojoj se mogu naći stručna literatura, optičke igračke, originalni uokvireni crteži, flipbookovi, DVD-ovi, figurice i slično.

U kinu Tuškanac 30. rujna prikazuju se sedam Yamamurovih filmova, nastalih u razdoblju od 2002. do 2016. godine: Glava GoraStari krokodil, Smokva, Dječja metafizika, Seoski liječnik Franza Kafke, Bilješke iz zvjeropedijeSatijeva parada

Projekcija traje 85 minuta, a svi navedeni filmova prikazuju se s hrvatskim titlovima. Ostale detalja programa potražite ovdje

Program nastaje u organizaciji ASIFA Hrvatske, kina Tuškanac i Hrvatskog filmskog saveza, a sufinanciraju ga Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.