Preskoči na glavni sadržaj

VANIMA: Uskoro počinju 19. Ljetne filmske radionice 

Ovogodišnje, 19. po redu Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA odvijaju se od 10. do 15. srpnja u Varaždinu. Radionice su posvećene filmskoj animaciji, videu, glazbi i likovnosti. 

U prvih osamnaest godina u ljetnim radionicama koje organizira VANIMA sudjelovalo je više od 300 polaznika svih dobnih skupina, a kroz 36 različitih radionica je nastalo tridesetak radova. Polaznici su tako izradili svoje prve animirane filmove u različitim tehnikama poput crtanja, raznih vrsta stop animacije, igrali se pijeskom, oživljavali lutke, snimali igrane filmove, otkrivali filmske trikove, stvarali eksperimentalne filmove i promo videa za društvene mreže, dokumentarne filmove i TV reportaže. Učili su osnove fotografije, slikali i crtali te pripremali i izlagali svoje prve izložbe. Sudjelovali su i "mali" i "veliki" polaznici, od predškolaca do odgojno obrazovnih djelatnika, pa su zahvaljujući ovom projektu pokrenute nove aktivnosti u vrtićima, osnovnim i srednjim školama koje potiču filmsku i medijsku pismenost na području grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ove godine  VANIMA nastavlja tradiciju i za sve zainteresirane priprema četiri različite radionice koje su za polaznike besplatne.

Prva radionica vezana je uz animirani film, a vodit će je voditelji i osnivači VANIME Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec. Cilj je radionice upoznati polaznike s osnovama izrade animiranog filma kako bi se lakše odlučili žele li rad u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA odabrati kao redovitu izvanškolsku aktivnost tijekom nastavne godine. Polaznici će izraditi kratak animirani film, na zajednički odabranu temu, a radionica je namijenjena djeci od 8 do 12 godina. Na radionicu animiranog filma moguće se prijaviti na OVOJ poveznici

Radionicu izrade eksperimentalnog promo videa vodit će Monika Rusak, mag. medijske umjetnosti i prakse i mag. art. Bela Bračko – Milešević. Polaznici će učiti osnove eksperimentalnog filma kako bi se kasnije mogli aktivnije uključiti u izradu promo videa posvećenog keramici. Riječ je o programu Varaždinska tvornica eksperimentalnog filma koji će biti ostvaren u suradnji s HKU Kerameikon. Cilj je široj javnosti prezentirati pravo malo bogatstvo keramičkih umjetničkih djela autora iz cijelog svijeta koje čuvaju članovi HKU Kerameikon, a prikupljena su u zadnjih dvadesetak godina. Radionica je namijenjena polaznicima od 16 do 35 godina. Na radionicu eskeprimentalnog promo videa moguće se prijaviti na OVOJ poveznici

Radionica animiranog filma trajat će od 10. do 14. srpnja, svaki dan od 10 do 12 sati. Radionica izrade eksperimentalnog promo videa bit će održana od 10. do 12. srpnja od 17 do 19 sati.

Više detalja o svim radionicama možete pronaći na službenoj stranici Filmsko-kreativnog studija VANIMA. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.