Preskoči na glavni sadržaj

VANIMA na festivalu u Hirošimi, posebno priznanje Životu s Hermanom H. Rottom

Voditelji Filmsko-kreativnog studija VANIME Sandra Malenica i Hrvoje Selec sudjelovali su od 18. do 22. kolovoza na radionici 'ASIFA Workshop Group' (AWG) koja se održala tijekom 16. izdanja Međunarodnog festivala animiranog filma u Hirošimi. Tijekom radionice dogovoreno je partnerstvo s Kinom i Hong Kongom za 8. izdanje VAFI-ja, internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin koji će se održati od 30. svibnja do 4. lipnja 2017. godine.

Hrvoje Selec, ujedno i tajnik ASIFA Hrvatske i Sandra Malenica, dopredsjednica ASIFA Hrvatske, sudjelovali su na radionici 'ASIFA Workshop Group' (AWG) koja okuplja tridesetak voditelja radionica za animirani film iz cijelog svijeta, a koji svake godine na jednu temu rade filmove s djecom, te filmovi potom imaju premijeru na jednom od svjetskih festivala animiranog filma. Sayoko Kinoshita, osnivačica i direktorica festivala u Hirošimi, te ujedno i osnivačica AWG-a, istaknula je kako će sljedeća tema filmova biti vezana uz problem izbjeglica i općenito djece u teškim životnim situacijama.

Međunarodni festival animiranog filma u Hirošimi, koji se održava svake dvije godine pod krilaticom 'ljubav i mir', jedan je od najvećih svjetskih festivala animiranog filma. Ove je godine u konkurenciji prikazano 60 filmova, među njima i hrvatska manjinska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom autorice Chintis Lundgren, koji je osvojio posebno priznanje žirija.

Više informacija o festivalu pronađite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.