Preskoči na glavni sadržaj

VAFI predstavljen u Kini

Od 16. do 19. studenog u Kini je održan 10. Xiamen International Animation Festival na kojem su dodijeljene nagrade Cyber Sousa. Priliku za predstavljanje i svoj dio u izložbenom prostoru imao je i VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih kojeg je kao počasni gost Festivala u Ximenu predstavljao Hrvoje Selec iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva industrije i informatičkih tehnologija NR Kine, točnije Odjela za informacijske tehnologije i softverske usluge, te Fujian - komisije za ekonomska i informacijska pitanja, a pod organizacijom Uprave Xiamena NR Kine.

Festivalu je cilj izgradnja komunikacijske platforme za profesionalce, spoj kreativne industrije i umjetnika animatora, ljubitelja animacija i računalnih igara koji se predstavljaju u ogromnom izložbenom centru kako bi privukli investitore u navedenim područjima. U sklopu festivala su organizirane brojne prezentacije i konferencije čiji su predavači vodeći lideri animacijskih studija, softverskih firmi za izradu mobilnih aplikacija, kao i predstavnika medija Kine, a priliku za predstavljanje i svoj dio u izložbenom prostoru imao je i VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih kojeg je kao počasni gost Festivala u Ximenu predstavljao Hrvoje Selec iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Ovaj spoj animacije kao umjetnost, te informacijskih tehnologija i multimedije, uspješan je program koji spaja profesionalce i ljubitelje animiranih likova, softverske firme s animatorima, a cilj je preko tehnoloških parkova, kreativne industrije i sveučilišta razvijati nove platforme, konkurentnije na tržištu, s kvalitetnijim medijskim sadržajima.

'Pozvan sam o trošku organizatora predstaviti rad udruge VANIMA i VAFI festival, a bila je to prilika za predstavljanje hrvatske animacije općenito, ASIFA Hrvatske, Hrvatskog filmskog saveza, Hrvatskog audiovizualnog centra, ali i grada Varaždina. Drago mi je što se naša suradnja s ASIFA Kinom i NR Kinom nastavlja, a VAFI će se razvijati u jednom novom smjeru, kojem će za cilj biti spajanje navedenih područja u našoj sredini. No sve novine koje nas očekuju  na VAFI festivalu uskoro će biti pobliže predstavljene javnosti kao i detaljni dogovori i suradnje s Kinom. Svakako će naš Festival biti razvijan i u kreativnom i u inovativnom smislu, pokretač budućih implementacija i razvoja Centra kreativne industrije na našem području' izjavio je tim povodom direktor VAFI festivala Hrvoje Selec.

Naslovne fotografije: Hrvoje Selec; VAFI štand u izložbenom prostoru

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.