Preskoči na glavni sadržaj

Ustaj Miro, brzo, brzo! u konkurenciji festivala kratkometražnog filma Asiana u Seulu

Kratkometražni igrani film Petra Oreškovića Ustaj Miro, brzo, brzo! (Get a Move ON!) s Lukom Petrušićem, Draženom Šivakom i Ivom Mihalić u glavnim ulogama uvršten je među 54 filma iz 35 zemalja u konkurenciju 9. međunarodnog festivala kratkometražnog filma Asiana (AISFF) koji se održava od 2. do 7. studenog 2011. u Seulu, Koreja. Riječ je o jednom od najvećih i najvažnijih festivala u Aziji na koji se ove godine prijavilo više od 2000 filmova iz 90 zemalja.

Ustaj Miro, brzo, brzo! priča je o ispraznosti života glavnog lika, mladog poslovnog čovjeka, čiji se život sastoji od ponavljanja svakodnevne dosadne rutine. Uz previše posla, trke za uspjehom i nametnutim standardima, Miro shvaća da je potpuno osamljen. U njemu se javlja svijest o tome da nije sretan, tone u maštanja, te odlučuje promjeniti svoj život. Film je snimljen u produkciji zagrebačke tvrtke Nukleus film.

Nakon premijere na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma, film je osvojio nagradu za najbolji film u programu Ješke na 4. Festivalu mediteranskog filma u Splitu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.