Preskoči na glavni sadržaj

Ustaj Miro, brzo, brzo! i Noćni brodovi nagrađeni u San Pedru

Ustaj Miro, brzo brzo! redatelja Petra Oreškovića osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film, a Noćni brodovi Igora Mirkovića osvojili su posebno priznanje žirija u kategoriji dugometražnog filma na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u San Pedru (Kalifornija).

Ustaj Miro, brzo, brzo! (Nukleus film), nastao prema scenariju Natka Jurdane i Petra Oreškovića, priča je o ispraznom životu mladog poslovnog čovjeka (Luka Petrušić) čija se svakodnevica sastoji od ponavljanja  dosadne rutine. Film je prikazan na nekoliko domaćih i svjetskih festivala, a osvojio je nagradu za najbolji hrvatski kratkometražni film na Festivalu mediteranskog filma Split.

Noćni brodovi redatelja Igora Mirkovića (Studio dim u suradnji sa slovenskim Bela Filmom i Delirijumom iz Srbije) priča je o neplaniranoj ljubavnoj avanturi Helene (Ana Karić) i Jakova (Janko Polič), 70-godišnjih bjegunaca iz umirovljeničkog doma.

Nagrada za najbolji dugometražni film pripala je Silver Linings Playbook Davida O'Russella (SAD), a nagrada za najbolji dokumentarac kanadskom filmu Return to Byzantium Adeline Suvagau. Na prvom izdanju Međunarodnog filmskog festivala u San Pedru koje se održavalo od 12. do 14. listopada 2012. prikazano je 34 filmova iz cijelog svijeta. Festival je posvećen prikazivanju širokog spektra filmova koji promiču kulturnu raznolikost i nude svježe poglede na svijet.

Naslovne fotografije: Ustaj Miro, brzo, brzo!; Noćni brodovi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.