Preskoči na glavni sadržaj

Uskoro završavaju prijave za EURODOC 2013.

EURODOC je program stručnog usavršavanja namijenjen europskim profesionalcima iz područja dokumentarnog filma koji razvijaju projekt s međunarodnim koprodukcijskim potencijalom. Radionice polaznicima omogućuju sustavnu analizu dokumentarnog projekta u razvoju, savjete o izradi budžeta i financiranju te raspravu o legalnim, poslovnim i ostalim praktičnim aspektima ulazaka u koprodukcije.

EURODOC se do danas razvio u razgranatu mrežu koju čini 728 profesionalaca iz 53 zemlje, a njih 50-ak biti uključeno u rad programa.

Program 2013. trajat će tri tjedna, a održat će se tri puta tijekom osam mjeseci na sljedećim lokacijama posvećen sljedećim temama:

PRVA RADIONICA: razvoj projekta, Francuska / ožujak 2013.
DRUGA RADIONICA: budžetiranje, financiranje i prezentacija projekta, Norveška / lipanj 2013.
TREĆA RADIONICA: sastanci s urednicima (comissioning editors) Njemačka / listopad 2013.

Radionice EURODOC 2013. godine bit će podijeljene u dvije grupe na francuskom i engleskom, a vodit će ih dva mentora: Jacques Bidou (producent, JBA Production iz Francuske) i Heino Deckert (producent i distributer, MAJA.DE.Filmproduktion iz Njemačke)

Upute za prijavu pronađite na ovoj stranici, a više informacija o programu na službenoj stranici EURODOC-a.

Rok za prijavu na radionice EURODOC 2013 ističe 22. listopada 2012.

Podsjetimo i da je jedna od radionica EURODOC-a 2011. godine održana u Hrvatskoj, o čemu nešto više saznajte ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.